Najčešća pitanja

Kako deluje Ajkus?


Ajkus je prirodno ulje iz ajkuline jetre koje ime blagotvorno dejstvo na imunološki sistem organizma. Njegov glavni sastojak alkoksiglicerol poznatiji kao AKG ima svojstvo da podstiče stvaranje odbrambenih ćelija u organizmu i tako jača imunitet organizma. AKG je jedini antioksidans koji ima sposobnost da prodre kroz membranu ćelije i očisti je od slobodnih radikala. Slobodni radikali vrše transmutaciju jezgra ćelije, a samo jedna mutirana ćelija je dovoljna da izazove kancer... Zbog toga je od izuzetne važnosti za čoveka današnjice da ima jak imunitet, a u tome mu potpuno prirodno pomaže Ajkus ulje iz ajkuline jetre, uzimanjem dovoljne količine što je od 500 do 1000 mg  svakog dana.   

  


Da li je Ajkus lek?

  


Ne, Ajkus je prirodno ulje iz jetre ajkule, koje jača imunološki sistem organizma.


Da li Ajkus ima neželjena dejstva i kontraindikacije?


Ne, vekovima je korišten kao narodni lek i 60 god. ispitivan pre nego što je ušao u komercijalnu upotrebu i pri tom nisu zabeležena nikakva neželjena dejstva i kontraindikacije. Ukoliko se uzme doza iznad preporučene, organizam apsorbuje količinu koju može, a višak izbacuje prirodnim putem.


Da li Ajkus mogu koristiti bebe i mala deca?


Da, bebe i mala deca mogu slobodno koristiti Ajkus, budući da je on potpuno prirodan proizvod isključivo fizički obrađen, ne hemijski tretiran. Mala deca mogu da ga uzimaju oralno, a bebe koje ne sisaju (one koja sisaju dobijaju sve potrebne sastojke preko majčinog mleka) mogu ga slobodno koristiti tako što se sadržaj kapsule uspe u bebi hranu.


Da li Ajkus mogu koristiti trudnice i dojilje?


Da, trudnice i dojilje mogu slobodno koristiti Ajkus ulje iz ajkuline jetre jer je ono prirodan proizvod, isključivo fizički obrađen, ne hemijski tretiran.


Da li se Ajkus može neprekidno koristiti?


Da, Ajkus je prirodno ulje iz jetre ajkule koje može slobodno da se koristi svakoga dana.


Da li se Ajkus može uzimati sa lekovima?


Da, Ajkus je prirodno ulje koje nema nikakve interakcije sa lekovima.


Da li se Ajkus može uzimati uz alkohol?


Da, Ajkus je prirodno ulje iz jetre ajkule koje nema nikakve interakcije sa alkoholom.


Koliko je Ajkus efikasan u borbi sa prehladom i gripom?


Ukoliko se koristi preventivno, Ajkus je 100% efikasan u borbi sa prehladom i gripom.
Ukoliko je organizam već oboleo, jačajući imunitet Ajkus smanjuje vreme potrebno za ozdravljenje organizma.


Koliko je Ajkus efikasan u borbi sa astmom i bronhitisom?


Ajkus je pokazao izuzetne rezultate u borbi sa astmom i bronhitisom.
Nakon neprekidnog korišćenja Ajkusa, 4-6 kapsula od 500 mg na dan, rezultati su vidljivi nakon 3,4 meseca, tegobe vezane za astmu se značajno umanjuju, u nekim slučajevima i nestaju.
Što se tiče bronhitisa, primenjuje se ista terapija, 4-6 kapsula na dan, a rezultati su vidljivi čak za kraće vreme, nakon 2,3 meseca.
Nakon ovog perioda, dovoljno je koristiti Ajkus kao preventivu, 1-2 kapsule od 500 mg dnevno. 


Koliko je Ajkus efikasan u borbi sa alergijama?


Redovnom upotrebom Ajkusa smanjuju se ili u potpunosti nestaju alergije. Alergija je zapravo poremećaj imuniteta, a kako Ajkus deluje na imunitet jačajući ga, dejstvo alergije se smanjuje, a u pojedinim slučajevima i potpuno gubi. Više o tome pod Protiv alergija.